Често задавани въпроси

 
 

Aerus

Beyond Guardian Air използва изключителна комбинация от технологии, които когато са комбинирани, са далеч по-ефективни от самостоятелната работа на HEPA филтъра.

Патентованият, водоустойчив, полипропиленов филтър улавя 99,97% от частиците по-големи от 0,1 микрона. Също така, образуването на йони гарантира, че частиците се елиминират изцяло.

Пре-филтърът с карбонов слой абсорбира миризми и газове.

UVC излъчването е бактерицидно и ActivePure® Технологията унищожава ефективно над 99% от замърсителите във въздуха и върху повърхностите.

Отчитането на броя на частиците трябва да бъде по-малко от 1, за да се спазят препоръките на EPA, което е практически невъзможно да се постигне извън чисто помещение. Патентованата Технология ActivePure значително се доближава до тази цел.

Не, технологията ActivePure не е опасна и не излъчва озон. Aerus продуктите са проектирани специално за пречистване на въздуха в закрити помещения.

Единственият дългосрочен ефект от Beyond By Auerus са по-чисти пространства и постоянна защита от замърсители.

Клиентите ни отчитат много ползи, променящи качеството на живот, включително подобряване на здравето и производителността.

Да, ActivePure технология е безопасна за всички. Работи безопасно с или без присъствието на хора, бебета или домашни любимци.

Като цяло трябва да бъде поставено в зоната с най-голямо натоварване с редовен трафик и открити пространства в дома или на работното място. За най-добри резултати оставете устройството да работи 24/7. Периодично изключване на уреда обаче се препоръчва, тъй като позволява на двигателя да почива.

Отворените прозорци позволяват преминаването на замърсители отвън, като компрометират качеството на въздуха и пречистването, което Beyond Guardian Air създава и поддържа. Препоръчва се да изключите устройството, докато прозорците са оставени отворени, но ако не го направите, то ще работи не толкова ефективно.

 
 

Winix

Пречиствателите за въздух Winix са независимо оценени за степен на подаване на чист въздух (CADR) от Асоциацията на производителите на домакински уреди (AHAM) https://ahamverifide.org/directory-of-air-cleaners/

AHAM препоръчва оптимален размер на помещението за всички машини.

Winix се придържа към тези оценки на AHAM. Ние посочваме и препоръчителният максимален капацитет на помещението за различните модели пречистватели.

Алергиите засягат всеки човек по различен начин. Въпреки че пречиствателите на въздух Winix са много ефективни за елиминиране на безброй замърсители от въздуха във вашия дом, за нас е невъзможно да предвидим околната среда и медицинското състояние на всеки.

Това, което знаем е, че нашите пречистватели на въздух се справят отлично при редуцирането на замърсителите във въздуха като прах, полени, битови миризми , цветен прашец и козина на домашни любимци. Ние използваме безопасни и ефективни технологии, които са в състояние да допринесат за най-оптимално и балансирано качество на въздуха в затворено помещение.

При всички положения пречистватели Winix не вредят на хората, страдащи от алергии и чувствителност, напротив -  искрено вярваме, че ще облекчат симптомите и ще дишате по-спокойно.

AHAM е акредитирана и стандартизирана ANSI Организация. Тя разработва и поддържа технически стандарти за различни уреди, като целта е гарантиране на единни и повторяеми показатели.

Energy Star е програма, която предоставя сертифициране на потребителски продукти, които отговарят на определени стандарти за енергийна ефективност. Всички пречистватели Winix отговарят на изискванията на Energy Star.

ECARF е фондация, която си е поставила за цел да подобри качеството на живота на хората, като насърчава научните изследвания в областта на алергиите. Charite, най-големият университет, болница и седалище на фондацията, осигурява финансиране на научни изследвания, специализирани в изучаването на причините за алергичните реакции на организма.

Alergy UK е водеща благотворителна организация, която предоставя съвети, информация и подкрепа за хората, които имат алергии и непоносимост към някои храни. Те се представят като "гласа" на страдащите от алергии хора, които водят битка с тези широко разпространени заболявания.

Една от съществените характеристики на пречистватели за въздух Winix е използването на интелигентни сензори, които откриват реалните състояние на околния въздух и съответно регулират скоростта на вентилатора.

Winix напомня, когато филтрите ви трябва да бъдат подменени и са изчерпали капацитета си. Препоръчва се подмяна на всеки 12 месеца, но този срок е относителен и се базира на това колко е замърсена средата, в която се използва устройството.

Моля, вижте вашето ръководство.

Ако имате пречиствател, който използва Карбонов филтър, ПРЕ-филтър( решетка) филтър и True HEPA филтър, първо трябва да поставите True HEPA филтъра в пречиствателя, следван от Карбонов филтър и накрая ПРЕ-филтър (решетка).

За Ваше улеснение всеки филтър е номериран в горната си част, за да няма съмнение при подредба и почистване.

Всеки един модел разполага с ПРЕ-филтър( решетка или текстил), който се почиства на всеки 10 дни от най-едрите частици с прахосмукачка, a текстилните може да изперете. За останалите филтри, моля прочетете инструкцията за употреба, за да се инфирмате за честотата на подмяна.

Препоръчваме да го направите, тъй като вашият пречиствател използва интелигентни сензори, за да регулира скоростта на вентилатора. Той никога няма да използва повече енергия, отколкото е необходимо за поддържане на здравословна и комфортна среда.

Когато оставяте вашето устройство да работи постоянно, той непрекъснато ще обработва мръсния въздух и ще има възможност да го филтрира няколко пъти в зависимост от квадратурата.

Winix пречистватели за въздух имат сензори за светлина, които регулират скоростта на вентилатора в зависимост дали е ден или нощ, настройвайки устройството в Sleep режим. Тогава дисплеят угасва, но устройството продължава да работи при минимален режим, за да не пречи по време на сън.

Като общо правило, поставете вашия пречиствател за въздух Winix там, където има най-добър въздушен поток. Това означава, че трябва да се постави на леко отстояние от стената и мебелите.

Постaвете своя пречиствател Winix, там където прекарвате най-много време или където имате най-голяма нужда да бъдат елиминирани миризми или алергени - например в кухнята или мястото, където Вашите домашни любимци пребивават най-често.

Не се безпокойте,  - понякога, когато устройството е ново, вътрешните панели и/или филтрите могат да отделят миризми при първото им използване. Оставете устройството да работи постоянно за няколко дни и миризмата ще изчезне.

Понякога, когато в помещението е много тихо, можете да чуете леко бръмчене или „електрически шум“ от PlasmaWave® вградената технология в устройството. Няма нужда от притеснение. PlasmaWave® използва електричество, за да създаде разряд и може да предизвиква лек шум.

True-HEPA филтрацията е отлична за редуциране на 99,97% от „дразнителите“ и замърсители в размер до 0,3 микрона. Това включва: алергени, цветен прашец, спори на плесен, прах, пърхот на домашни любимци и бактерии.

PlasmaWave® технология безопасно улавя миризми, алергени, химически изпарения и други замърсители на молекулярно ниво, без да излъчва озон. PlasmaWave® създава положителни и отрицателни йони, които се комбинират с естествена водна пара и образуват хидроксили и пречистват въздуха в затворени помещения. Пречиствателите, които имат вградена технология PlasmaWave® имат бутон върху дисплея на устройството, чрез който може да се включва и изключва по желание.

Не се притеснявайте, няма нужда непрекъснато да настройвате вашия пречиствател за въздух. Сензорът за качество на въздуха ви позволява да настроите вашия пречиствател в автоматичен режим и ще регулира филтриращата мощност за оптимална работа - работи по-усилено, когато имате нужда и пести енергия, когато не е необходимо.

 
 

Поръчка и доставка

Можете да поръчате като подадете адрес за доставка, две имена и телефон. Ние ще доставим до посочен адрес, доставката се извършва в рамките на два дни. Можете да закупите на място от нашия шоурум в гр. София, ул. Саранци 3 всеки делничен ден от 09:00 до 17:30 часа. Може да се заплати с наложен платеж при доставка или по банков път и щом видим отразено плащането, изпращаме с фактура и гаранционна карта.

Виж всички пречистватели

 
 

Гаранционни условия при закупуване

Пюър Про ООД предлага 2 години гаранция за пречистватели за въздух Winix и 5 години за устройствата на Aerus.
Оборудването е  предназначено за пречистване и филтриране на въздух. 

Гаранцията на пречиствателя се отнася за фабрични дефекти, възникнали в процеса на експлоатация през гаранционния период, поради некачествени материали или неправилна изработка, и включва разходите за труд при демонтаж и монтаж, както и стойността на подменените части. 

Виж пълните условия >>