Факти за въздуха

Факти за въздуха
Новини | ClearAir Admin | 06.12.2021

ФАКТИТЕ

  • Повечето хора прекарват около 90% от времето си в затворени помещения;
  • Според ЕРА и Международната здравна организация замърсяването на въздуха в затворени помещения е 5 пъти по-голямо отколкото на открито и е най-големият екологичен проблем за човешкото здраве.

Да, Водата, храната и движението са важен фактор за по-здравословния начина на живот. Но въздухът е най-належащата грижа. Чистият въздух помага за по-добрата работоспособност. Научен факт е че мръсният въздух в помещение може да намали значително концентрацията, да причини главоболие, отпадналост и сънливост; Пречистеният от вируси и микроорганизми въздух може да редуцира заболеваемостта на работното място до 30%. Това може да спести огромни средства на компаниите; Чистият въздух е гаранция за по-добро здраве. В по-дългосрочен план и вдишването на прахови частици може да причини сериозни респираторни заболявания; Праховите частици, полените, мухълът могат да провокират или изострят алергии, астма. Добрата работна среда е предизвикателство за всеки работодател. Осигуряването на добри условия на труд вече не е формалност, а задължително условие!

Ето какво споделиха нашите клиента:

„Проект пречистватели за въздух"

Съдърланд е компания с десетгодишна история на българския пазар, която продължава да поставя своите служители на първо място и да подобрява работната среда и атмосферата, които им предоставя. Една от успешно реализираните инициативи през изминалата година и насочена изцяло към служителите на Съдърланд бе имплементирането на пречистватели за въздух във всички офис пространства на комапнията в България. Пилотният проект стартира с няколко устройства, разположени в залите с най-голям брой работни места, за да могат колегите да проследят ефективността на пречиствателите в продължение на 6 месеца. Позитивната обратна връзка на всички служители и тяхното желание проектът да бъде разширен доведе до естественото решение на мениджмънта на компанията, а именно - пречиствателите да бъдат поставени в абсолютно всички офиси. Към настоящия момент Съдърланд България се радва на изключително позитивен резултат и уверено може да сподели положителния си опит и да препоръча имплементирането на подобна инициатива.

За Съдърланд

Съдърланд има пет офиса в България – три в София и по един в Бургас и Варна. През 2018 година компанията навърши 10 години в страната ни и е един от водещите работодатели с над 2500 служители в тези локации. В началото на годината тя бе отличена с първо място в категорията „Employer Brand Leader of the Year“. Най-ценният актив и причина за утвърждаването на Съдърланд, като лидер в бранша са нейните служители. Доказаната практика е по-голямата част от ръководните позиции да се заемат от вътрешно подготвени успешни специалисти. Съдърланд България е в Топ 3 на работодателите, осигуряващи най-добро офис пространство за служителите си у нас. Това реши журито на авторитетния кариерен форум за българи с опит в чужбина "Кариери в България. Защо не?". Компанията бе отличена заради отличната локация, модерната и креативна среда, която предлага на своите над служители.

Галерия
Прочети още..