Българска компания използва космическа технология в битката срещу Covid -19

Българска компания използва космическа технология в битката срещу Covid -19
Новини | ClearAir Admin | 09.12.2021

В коронавирусната 2020 г. технология на НАСА, използвана на Международната космическа станция, навлезе в ново поле за действие и получи практическо приложение във всекидневието. Уникалната технология е първата, за която е доказано, че ефективно унищожава опасния COVID-19 не само от въздуха, но и от различни повърхности в затворени помещения, подчертават от фирма „Пюър про” ООД (Pure Pro Ltd), благодарение на която модерното решение навлезе на българския пазар и вече може да „работи” във всеки офис и дом.

Новото 3D – обявеното от епидемиолозите изискване за „дистанция, дезинфекция и дисциплина”, стана част от всекидневието ни тази година заради COVID-19, за да се намали рискът от неговото разпространение.

Коронавирусното 3D налага спазването на строги санитарно-хигиенни правила, пречистване на въздуха, стриктно забърсване с препарати на повърхности, откъдето според експертите може да се прихваща заразата.

Мерките са особено важни в условията на локдаун, когато хората прекарват повече време в затворени помещения, в дома си - за дистанционна работа или онлайн обучение. Още по-остро стои въпросът за чист въздух и повърхности без бактерии и вируси в болниците, домове за възрастни хора, офиси.

Комплексното „лечение” и осигуряване на здравословна, безопасна среда за работа и живот е специализацията, с която е известна „Пюър про” ООД.

Компанията работи от 2011 г. Създадена с основна дейност внос, дистрибуция, продажба, отдаване под наем и серзив на устройства за филтриране на питейна вода, днес тя е един от утвърдените лидери в областта на пречиствателни технологии и устройства за въздух и вода. Предимство пред конкурентите й дават и пионерските й начинания за внедряване в практиката на модерни решения в сектора.

Точна благодарение на тази нейна политика се стига и до появата в продуктовото й портфолио за нов бранд на българския пазар - на световнопризнатата американската компания Aerus (бивша Electrolux).

Aerus е най-новият партньор на българската фирма, която досега е основен представител за България на водещи международни производители в областта на филтрацията на въздух и вода. Американската компания е известен глобален бранд, който комбинира иновативни технологии с революционни процеси, за да създаде изключително здравословна среда на живот.

Aerus притежава и праватат за космическата технология ActivePure® (ActivePure®Technology) за пречистване на въздуха и на различните повърхности в затворени помещения, която дава нови възможности, изключително важни в борбата с коронавируса.

Технологията е сертифицирана и одобрена от Американската космическа агенция (NASA), прилагана е в работата на Международната космическа станция и е доказано ефективното й действие срещу RNA и DNA вируси.

Нещо повече – в кризисната за света 2020 г. заради избухналата пандемия тя е първата технология, сертифицирана и доказано потвърдена с лабораторни анализи от Американската агенция за храни и лекарства (FDA), че унищожава Covid-19 от повърхности.

Патентованата технология използва светлинни вълни и каталитичен процес за получаване на супер оксидни йони и хидропероксиди, които унищожават замърсителите. Чрез нея не само се пречиства въздухът, който преминава през системата, но и се излъчват оксидатори в помещението, като по този начин тя неутрализира зародените във въздуха и попаднали по различните повърхности патогени както никоя друга технология досега. Независими изследвания са установили успешното й действие срещу бактерии, вируси, плесени и гъбички във въздуха и по повърхностите, като е доказано, че унищожава над 99% от замърсителите във въздуха.

През годините Aerus прави непрекъснато подобрения в ActivePure®, за да я направи по-ефективна. Тъй като технологията е едновременно безопасна и мощна,тя е универсално решение за всякакви видове закрити помещения. Приложението й е изключително ефективно в здравни заведения, офиси, заведения за социални грижи, образователни институции, учреждения, хотели, производствени и логистични бази, в дома.

ActivePure®Technology е част и от уникалната комбинация технологии, която се изпозва от Beyond Guardian - единственият пречиствател на въздух и повърхности на пазара. „Наборът” му включва още йонизация, усъвършенстван HEPA филтър 0.1 микрон, карбонов филтър, UVC (Photocatalytic Oxidation).

Антикоронавирусните нововъведения на „Пюър Про” ООД са естествено продължение на иновативната й политика. През 2017 г. компанията стартира проект, свързан с един от най-важните проблеми на съвремието – осигуряването на чист въздух в дома и офиса. С него „Пюър Про” създава бранда Clearair, под който предлага пречистватели за въздух с най-високо ниво на филтрация, потвърдено със сертификат за качество от най-реномираните институции в областта.

Пречиствателите за въздух на корейската компания Winix - производител с над 50-годишна история с отлична репутация, отговарят на най-високите стандарти за устройства от такъв род. Те притежават комбинация от филтри от най-висок клас, които пречистват въздуха от микроорганизми, вируси, плесен, полени, алергени, прах, косми, миризми, химикали до 0.3 микрона. Освен това в тях действа и PlasmaWave® - вградена технология, която пречиства въздуха в помещенията така, както природата пречиства въздуха на открито. Благодарение на нея е достигната ефективност от 99.97% в премахването на замърсителите на закрито.

Предлаганите от „Пюър Про” услуги за осигуряване на здравословна среда за труд са предпочитани от работодателите и заради специалното отношение към клиентите.

Това, което отличава „Пюър Про” на пазара, е безкомпромисно качество на предлаганото оборудване, съчетано с високите стандарти на сервизната услуга спрямо тяхната поддръжка и хигиена, подчертават от компанията своите бизнес принципи.

Професионално отношение, познаване на продуктите в детайли, съчетано с персоналните нужди на клиентите, е формулата за успешно и дългосрочно бизнес партньорство, която компанията следва. Така се роди и новата й услуга. Фирмата е единствената на българския пазар, която предлага на своите корпоративни клиенти възможността не само да закупят, но и да наемат пречиствателите за въздух. При вземането под наем на устройства нейният екип поема пълната грижа за ежемесечната поддръжка и редовна профилактика, за почистване и подмяна на филтрите.

Нещо повече – сега „Пюър Про” предага и преференциални условия за наем на пречистватели за въздух в условията на локдаун.

Галерия
Прочети още..