Защо е важно един пречиствател за въздух да бъде сертифициран?

Защо е важно един пречиствател за въздух да бъде сертифициран?
Новини | ClearAir Admin | 03.04.2023

За да се минимизираме рисковете за здравето, е важно да закупим пречиствател за въздух с подходящи сертификати.
Качествените  пречистватели за въздух са устойчиви във времето, поради тази причина е важно, устройството да отговаря на най-високите, налични стандарти.
Пречиствателите за въздух отговарят на условията за сертифициране само след като са преминали през обстойни тестове.
Всички тези тестове се извършват в защитена среда с излагане на всички видове опасни частици и всички потенциални опасности се измерват индивидуално.

Хората обмислят закупуването на Winix Air Purifier с HEPA филтър по здравословни причини.
Пречиствателите за въздух Winix  филтрират  застоялия въздух, явявайки се превенция срещу потенциални, здравословни проблеми, причинени от замърсен въздух в затворени помещения.
Такива проблеми могат да бъдат  респираторни инфекции, неврологични проблеми , а също и е възможно да влошат симптомите на астма.
Високо ефективните  пречистватели за въздух минимизират и елиминират  видимите и невидими замърсители във  въздуха в затворени помещения, включително акари от домашен прах, пърхот от домашни любимци, полени и мухъл.

Филтърът HEPA  е доказано най-ефективният филтър на пазара и е жизненоважно да отговаря на условията за сертифициране.
Сертифициран пречиствател за въздух с HEPA филтър трябва да осигури надежност,  че дишате възможно най-чистия въздух.

Хората със съпътстващи заболявания могат да извлекат голяма полза от употребата на сертифициран пречиствател на въздуха, тъй като това ще подобри качеството им на живот. Ето защо сертифицирането на пречистватели за въздух не може да бива да се подценява.

Какви сертификати притежават пречиствателите за въздух WINIX?
Пречиствателите за въздух Winix притежават сертификати ECARF, Allergy UK, AHAM.

 

ECARF означава Европейски център за фондация за изследване на алергиите и е основана през 2003 г. със седалище в Берлин, Германия. Първият им печат на одобрение е даден през 2006 г. Мисията им, както е заявено от техния председател на борда проф. д-р мед. Д-р К. Торстен Зубербиер: „Мисията на фондацията с нестопанска цел Европейски център за изследване на алергиите (ECARF) е да гарантира, че хората с алергии получават възможно най-добрите насоки по ежедневни въпроси и възможности за лечение.“

ECARF не тества само пречистватели на въздуха, но и набор от други продукти като козметика, храна, хотели, кожени продукти, прахосмукачки и много други. За да може даден продукт да отговаря на условията за сертифициране на ECARF, той ще трябва да бъде подложен на серия от тестове, проектирани от 15 водещи международни учени и техници. Всички тези тестове се извършват в затворена климатична камера.

Критериите за тестване на ECARF:

Минимална ефективност при най-проникващ размер на частиците (> 0,1 – <0,3 μm):> 85%
Ефективност на събиране при размер на частиците 0,5 μm (бактерии, фин прах):> 90%
Ефективност на събиране при размер на частиците> 3 μm (спори на плесени, цветен прашец):> 95%
Отделяне на озон: <7 ppb
Температурна разлика (стайна температура в сравнение с изходящия въздух): <0,3 K
Отработеният въздух има неутрална миризма
Устройството има табелка с инструкции, която дава информация за максималния размер на помещението, за което 95% от всички частици > 3 μm се филтрират в рамките на един час.
Устройствата с производителност под 200 m³/час имат < 32 dB при най-ниската настройка.

Сертифициране за Allergy UK

Британската фондация за алергии е създадена през 1991 г. от група водещи алерголози в Обединеното кралство, които вярват, че хората, живеещи с алергии, имат право на качествена подкрепа, образование и съвети относно състоянието си през целия си живот. Здравната система на Обединеното кралство предоставя само ограничени алергични услуги и Британската фондация за алергии, работеща като Allergy UK от 2001 г., е благотворителната организация, създадена, за да осигури тази подкрепа. Той също така лобира и се застъпва за по-добро разпознаване на сериозността на алергията и нейното въздействие върху качеството на живот на хората, живеещи с алергично заболяване.

Прочети още..